Januári NAV ellenőrzések

Januári NAV ellenőrzések

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019 januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat. 

A revizorok főként a számla - és nyugtaadást a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV munkatársai Fejér megyében az év első hetében az építkezéseken kezdik az operatív ellenőrzéseket, megvizsgálják, hogy az ott dolgozók foglalkoztatása szabályszerű-e.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó és Vámigazgatósága helyszíni ellenőrzéseket kezdeményez Debrecenben január 2-4 között. A hatóság munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozottan figyelnek az online pénztárgép használatára közelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A NAV Nógrád megyei munkatársai 2019 január 3-án Bátonyterenyén és környékén, valamint január 4.-én Salgótrajánban és környékén terveznek ellenőrzéseket. A revizorok ellenőrzik a foglalkoztatottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla és a nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten vizsgálják a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.